PANSİYONLU OKULLARIMIZIN AŞÇILARINA HİJYEN VE SANİTASYON EĞİTİMİ VERİLDİ
221
10:14
30.01.2025

            Okulumuz öğretmenlerinden Alan Şefi Mustafa ÇELEBİ ve Atölye Şefi Elvan ALTUNTAŞ'ın görevlendirildiği, 20 Ocak 2025 Pazartesi günü başlayan ve 6 gün süren eğitimde, gıda üretim ve sunum hizmetlerinin verildiği okul pansiyonlarında hijyen ve sanitasyon kurallarının yanı sıra, uluslararası doğrama ve pişirme usulleri, fondlar, çorbalar, ana yemekler, hamur işleri, tatlılar, salatalar, kahvaltılar ve HACCP konuları uygulamalı olarak anlatıldı.

İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Metin ALPASLAN, eğitim çalışmalarının kapanış töreninde okulumuzu teşrif ederek, "Sağlıklı Beslenmede Sınırsız Seçenek" içerikli Açık Büfe uygulamasında kursiyerlerimizle bir araya geldiler.

Okul Müdürümüz Ergün DEMİRER, her gün farklı bir uygulama yapılan eğitimler süresince, okulun bütün imkanlarını kursiyerlere sunduklarını ifade ederek, bilgi ve tecrübe paylaşımı ile alanında tecrübeli şef öğretmenlerimiz tarafından verilen uygulamalı eğitimlerin başarılı bir şekilde tamamlandığını söyledi.

             İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Metin ALPASLAN; gıda işletmesi olarak hizmet sunulan pansiyonlarımızdaki öğrencilerimize hijyen ve sanitasyon koşullarının en yüksek standartlarda sağlanabilmesi için çalıştıklarını, bu çalışmalar sırasında gösterilecek özen ve gayret sayesinde, gıda zehirlenmeleri ve enfeksiyonların önüne geçilebileceğini, sağlıklı beslenmede ürünlerin tedarik, taşıma, soğuk/sıcak zincir, depolama, hazırlık, pişirme, sunum ve ambalajlama işlem aşamalarında zararlı mikroorganizmalara karşı hijyen ve sanitasyon kurallarını özenle uygulamanın önemini işaret ederek; katılımcı kursiyerlere, eğitim veren öğretmenlerimize ve uygulamalı eğitimin alt yapı ve materyal desteğini en iyi şekilde oluşturarak başarılı bir şekilde tamamlanmasına katkıları münasebetiyle okul yönetimine teşekkür etti.

30-01-202530-01-202530-01-202530-01-202530-01-2025

Yayın Tarihi: 30.01.2025